Sjukförsäkring - Speakeasy Språkskola Barcelona Spanien

VIKTIGT!


För många studenter som planerar att resa och studera utomlands är det absolut nödvändigt att se till att de har tillgång till högkvalitets-sjukvård i Spanien.

For dig som svensk ar det viktigt att se till att du har ett giltigt EU-kort.

EU-kortet ger dig rätt till nödvändig sjuk- och tandvård när du är i ett EU/EES-land eller Schweiz. Kortet är gratis och kan beställas på forsakringskassan.se

EU-kortet gäller för sjuk- och tandvård som

Med EU-kortet betalar du lika mycket för sjuk och tandvården som de som bor i landet. Därför betalar du själv patientavgiften. EU-kortet ger inte rätt till ersättning för hemresor med till exempel ambulansflyg. Därför är det viktigt att du har en privat reseförsäkring. Kontakta ditt försäkringbolag for mer info. Inom Norden finns det ett speciellt avtal som i vissa fall täcker extra utgifter för hemresor.

Om du planerar att stanna i Spanien under en längre period eller är i behov av en fast vårdcentral bör du ansöka om ett CAP-kort. (TIS – Tarjeta Sanitaria Individual)

For att ansöka om CAP-kortet måste du gå till din lokala vårdcentral och fylla i ett formulär.

Du behöver:

Kortet skickas sedan hem till dig inom två veckor. För att beställa tid för läkarbesök kan du sedan gå in på den här länken och fylla i dina kort-detaljer.


Center ackrediterat av Cervantes Institute:

Officiella partners:

IED Barcelona ESERP Business School INSA