Spanska Tips & Tricks - Speakeasy Språkskola Barcelona Spanien
Varför lära sig spanska? Svaret har du här. Vem som helst kan lära sig spanska om de vill. Men det krävs ansträngning från dig med. Vi har samlat några råd om hur du kan hålla dig motiverad under din spanskakurs.

Har du något studietips som kan hjälpa andra lära sig spanska, maila gärna oss på info@speakeasybcn.com

Var inte rädd för att göra misstag när du talar spanska. Ditt första objektiv är att kommunicera på spanska, inte att tala bättre spanska än kung Felipe VI av Spanien.

Det är inte många i Barcelona eller Spanien som talar engelska, eller något annat språk heller för den delen, så de kommer definitivt inte anmäla dig till språkpolisen bara för att du gör några grammatiska fel eller uttalar fel på spanska.

Tvärtom, de kommer älska dig för att du försöker tala spanska och förmodligen hjälpa dig förbättras.

Ha kul när du lär dig spanska. Njut av det. Det är inte en tävling så oroa dig inte ifall andra i din klass verkar bättre än du är på att lära sig. Alla har olika inlärningskurvor. Jämför inte dig själv med de andra i din spanskaklass. Det är inte en tävling. Och var inte otålig med de andra studenterna i din spanskaklass. Stötta dem istället. Gör du detta kommer du se att de stöttar dig tillbaka och det tjänar alla i din klass på. Känner du verkligen att du är för långt efter eller för långt fram, prata då med din spanskalärare eller med Speakeasys reception om att byta klass.
Hitta låttexter till populära spanska låtar som du hör på klubbarna och på radio. Du kan ofta hitta dem på Internet. Testa www.lyrics.com eller skriv in låttiteln på Google.com och skriv “lyrics”. Vet du inte titeln på en låt, fråga en bartender eller DJ på klubben eller puben. Att kunna låtar är kul och du lär dig åtminstone språket av kärlek på spanska!
Skaffa rutiner. Allt handlar om vanor. Den största hemligheten till att lära sig spanska är att göra det till en vana att gå på spanskalektionerna regelbundet och så ofta som möjligt. Även om du är trött så försök ta dig till spanskaskolan. Det finns inget mer motiverande än att dyka upp. Dina klasskamrater och Speakeasys personal hjälper dig också att känna dig motiverad. Att missa spanskalektioner kommer göra dig mindre motiverad. Du kommer känna att du hamnar efter de andra och slösar pengar du betalat för de missade lektionerna. Vilket du gör. Så försök gå på spanskalektionerna. Avvara regelbundet tid för dina spanskastudier. Läxor görs också enklast om du har rutiner. Gör det på tåget. Eller en specifik tid varje dag. Eller träffa andra från klassen för att gå igenom en specifik tid varje dag. Man får gärna använda tomma klassrum i skolan. Fråga personalen.
Sätt upp post-it lappar hemma med spanska ord och fraser du vill komma ihåg. Sätt dem på ställen där du inte missar dem. Upprepa sedan orden gång på gång tills du minns dem.
Att lära sig spanska kräver ansträngning från dig. 4 timmar om dagen med spanskalektioner på Speakeasy låter inte så jobbigt, men det är precis som ett deltidsjobb. Lägg sedan på 1-2 timmars revision och läxor varje dag! Det är högt tempo och lektionerna är på spanska, så du måste vara mentalt förberedd på att lägga ner tid, intresse och ansträngning för att upprätthålla krafterna.
Prata medan du studerar spanska. Du dubblar effektiviteten av ditt lärande om du säger orden samtidigt som du läser dem. Håll nere volymen dock, om du är på ett väldigt offentligt ställe!
Använd en spansk ordbok. Om du tror du kan gissa betydelserna på spanska har du fel. Till exempel att det spanska ordet “embarazada” betyder” embarrassed” på engelska. Då har du fel. Det betyder “gravid”!
En av de bästa online-ordböckerna vi har hittat för spanska-översättningar är http://wordreference.com/
Köp lättlästa böcker och tidningar som t.ex. serietidningar, skvallertidningar, Readers digest på spanska etc. Denna typ av läsningsmaterial är lätt och roligt och ger dig många användbara spanska fraser och ord.
Prata med din lärare eller Speakeasys personal om du behöver hjälp. Vi kan ge dig fler övningar eller så kan du kanske ta 1-2 timmars privatlektioner för att styrka dina kunskaper om ett specifikt ämne och även ditt självförtroende!

Center ackrediterat av Cervantes Institute:

Officiella partners:

IED Barcelona ESERP Business School INSA