Spanskakurser inlärningsmetod - Speakeasy Språkskola Barcelona

CASA PROGRAMMETFör att du ska lära dig det spanska språket så effektivt som möjligt har Speakeasy’s akademikerteam utvecklat en unik undervisningsmetod med de specifika akademiska med namnet CASA Programmet. ”C.A.S.A” “står för den engelska förkortningen: coherent & active spanish assimilation.

Undervisningsmetoden Casa Programmet skapades 2008 baserat på idén att varje språkligt objekt hålls samman av de andra. På detta sätt blir inlärningen av ett nytt språk som att bygga ett hus: en arkitekt kan inte bygga en ny våning ifall den under inte är färdig. CASA Programmet består av 6 nivåer bundna till de 6 våningarna av en byggnad. Därav vårt motto: Vi bygger din spanska!

Speakeasy´s läroplan är baserad på den uppdaterade Instituto Cervantes läroplanen, vilken är upprättat för att överensstämma med den gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR). https://www.coe.int/en/web/common-european-framework-reference-languages/ Denna läroplanen skiljer på dom 6 nivåerna som definerats av CERF, länkade till dom 6 våningarna i en byggnad av Casa programmet, uppdelade i 13 kurser. Du kommer därför alltid att vara i en klass, en kurs, med studenter som ligger på en liknande nivå som dig.

CASA PROGRAMMETS SEX VÅNINGAR AV SPANSKA

VÅNING 1 - NIVÅ A1: NYBÖRJARE

2 KURSER: A1-1 / A1-2

Nu kör vi! Vad säger dom i väderleksrapporten? Vad ska jag säga i matbutiken? Vad ska jag säga när jag bokar rum på ett hostel? Du börjar med det grundläggande, men du kommer snabbt kunna använda spanska i vardagslivet genom att lära dig grundläggande grammatik och vokabulär.

VÅNING 2 - NIVÅ A2: GRUNDNIVÅ

2 KURSER: A2-1 / A2-2

Mycket bra! Du har precis nått andra våningen! Från och med nu, kommer du lära dig hur du talar om dina tidigare och framtida planer. Du kommer klara av att interagera i många sociala sammanhang, som t.ex. att fråga om en lägenhet att hyra, reservera ett hotellrum eller uttrycka dina åsikter om diverse ämnen.

VÅNING 3 - NIVÅ B1: MELLANNIVÅ

3 KURSER: B1-1 / B1-2 / B1-3

Strålande, du fortsätter uppåt! Vi studerar olika teman som roliga historier, ditt CV, dina resor etc. Du kommer även lära dig att kommunicera i större variation av vardagssammanhang, öka ditt vokabulär och förbättra din generella förståelse. Du kommer även att börja lära dig huvudfunktionen i spansk grammatik, “el subjuntivo”. Du kommas att kunna använda preteritum, futurum eller konditionella tempus och du är bara halvvägs genom kursen!

VÅNING 4 - NIVÅ B2: AVANCERAD

2 KURSER: B2-1 / B2-2

Nu kör vi! Säg inte att du är trött, du är halvvägs nu! Den fjärde våningen är en nivå av finputsning. Du kommer förstärka dina kunskaper och förbättra din förståelse och skriftliga uttryck. Du kommer också att kunna prata mer flytande.

VÅNING 5 - NIVÅ C1: FLYTANDE/SUPERIOR/NATIVO

2 KURSER: C1-1 / C1-2

Utmärkt! Du är nära sista nivån! Vid denna punkt har du fått omfattande kunskaper i spanska. Nu kommer du kunna tala om vilket ämne du vill, förstå allt du lyssnar på, alla artiklar eller konversationer och kunna skriva vilken sorts text som helst.

VÅNING 6 - NIVÅ C2: MAGISTER / MAESTRÍA

2 KURSER: C2-1 / C2-2

Fantastiskt! Du gjorde det! Här kommer du att utveckla alla konversations- och grammatikkunskaper du har fått hittills. Du har en infödds nivå och nu kan du tala, förstå eller skriva på en professionell nivå.

IMMERSIONSFILOSOFI

Alla våra spanskakurser är s.k. “immersionsklasser”, vilket innebär att all undervisning och alla böcker är på spanska från start. Detta tillvägagångssätt - som är väldigt framgångsrikt och populärt - kan dock vara mentalt stressande för studenten i vissa fall. Detta kallar vi för “risken för språköverbelastning”: studenten kan känna sig överbelastad eller överrumplad av koncept och grammatik för avancerad för studentens nivå. För att förebygga detta, låter CASA Programmet oss kontrollera innehållet som undervisas i varje steg, för att anpassa det till varje nivå och därmed hjälpa dig lära dig spanska i naturlig fart för att undvika känslor av frustration och stress.

FÅR JAG ETT INTYG VID SLUTET?

Efter att du klarat nivå A2 och B1 kommer du göra ett prov. Sedan, efter din studieperiod på Speakeasy, kommer du att få ett intyg från skolan inkluderande datumen för din kurs, totalt antal timmar du studerat samt vilken nivå du uppnått. Det enda officiella intyget för spanska som främmande språk är DELE, organiserat av Instituto Cervantes. För mer info, vänligen följ denna länk om DELE.

Efter din studieperiod på Speakeasy kommer du att få ett intyg från skolan med datumen för din kurs, totalt antal timmar du studerat samt vilken nivå du uppnått. Det enda officiella intyget för spanska som främmande språk är DELE, organiserat av Instituto Cervantes. Speakeast erbjuder en DELE förberdande kurs. För mer info, vänligen följ denna länk om DELE.

"Att undervisa spanska är vår passion och vi engagerar oss i att erbjuda kurser av hög kvalitet till rimliga priser. Vi har även utvecklat vårt unika CASA program vilket vi anser är den bästa inlärningsmetoden tillgänglig för studenter som vill se snabba resultat och nå sina mål att lära sig spanska" - Soren Kohnke, Direktör


Center ackrediterat av Cervantes Institute:

Officiella partners:

IED Barcelona ESERP Business School INSA