CASA PROGRAMMETFör att du ska förstå det spanska språket så effektivt som möjligt har Speakeasy’s akademikerteam utvecklat en unik undervisningsmetod kallad CASA Programmet.

BYGG DIN SPANSKA - VÅNING FÖR VÅNING

Vi ser spanska som en sex-våningsbyggnad. Vårt exklusiva program är baserat på idén att varje språkligt objekt hålls samman av de andra. På detta sätt blir inlärningen av ett nytt språk som att bygga ett hus: en arkitekt kan inte bygga en ny våning ifall den under inte är färdig.

CASA Programmet urskiljer 6 väldigt förfinade nivåer bundna till de 6 våningarna av en byggnad. Du kommer alltid vara i en klass med personer på liknande nivå för att förbättras tillsammans. Vid slutet av varje nivå gör du ett prov för att försäkra dig om att du kan gå vidare till nästa nivå.

VÅRA SEX VÅNINGAR AV SPANSKA

VÅNING 1 - NIVÅ A1 (ACCESO): NYBÖRJARE / PRINCIPIANTE

Nu kör vi! Vad säger dom i väderleksrapporten? Vad ska jag säga i matbutiken? Vad ska jag säga när jag bokar rum på ett hostel? Du börjar med det grundläggande, men du kommer snabbt kunna använda spanska i vardagslivet genom att lära dig grundläggande grammatik och vokabulär.

VÅNING 2 - NIVÅ A2 (PLATAFORMA): GRUNDNIVÅ / PRE-INTERMEDIO

Mycket bra! Du har precis nått andra våningen! Från och med nu, kommer du lära dig hur du talar om dina tidigare och framtida planer. Du kommer klara av att interagera i många sociala sammanhang, som t.ex. att fråga om en lägenhet att hyra, reservera ett hotellrum eller uttrycka dina åsikter om diverse ämnen.

VÅNING 3 - NIVÅ B1 (UMBRAL): MELLANNIVÅ / INTERMEDIO

Strålande! Vi studerar olika teman som rolig historier, ditt CV, dina resor etc. Du kommer även lära dig att kommunicera i större variation av vardagssammanhang, öka din vokabulär och förbättra din generella förståelse. Du kommer även börja lära dig huvudfunktionen i spansk grammatik, “el subjuntivo”. Du skulle kunna använda preteritum, futurum eller konditionella tempus och du är bara halvvägs genom kursen!

VÅNING 4 - NIVÅ B2 (AVANZADO): AVANCERAD / AVANZADO

Nu kör vi! Säg inte att du är trött! Den fjärde våningen är en nivå av perfektion och förbereder dig för nästa nivå. Du kommer förstärka dina kunskaper och förbättra din förståelse och du kommer kunna prata mer flytande.

VÅNING 5 - NIVÅ C1 (DOMINIO): FLYTANDE/SUPERIOR/NATIVO

Utmärkt! Du är nära sista nivån! Vid denna punkt har du fått omfattande kunskaper om spanska. Nu kommer du kunna tala om vilket ämne du vill, förstå allt du lyssnar på, alla artiklar eller konversationer och kunna skriva vilken sorts text som helst.

VÅNING 6 - NIVÅ C2 (MAESTRÍA): MAGISTER / MAESTRÍA

Fantastiskt! Du gjorde det! Här kommer du att utveckla och förverkliga alla konversations- och grammatikkunskaper du har lärt dig hittills. Du har en infödds nivå och nu kan du tala, förstå eller skriva på samma nivå som en arkitekt, advokat eller läkare.

IMMERSIONSFILOSOFI

Alla våra spanskakurser är s.k. “immersionsklasser”, vilket innebär att all undervisning och alla böcker är på spanska från start. Detta tillvägagångssätt - som är väldigt framgångsrikt och populärt - kan dock vara mentalt stressande för studenten vissa gånger. Detta kallar vi för “risken för språköverbelastning”: studenten kan känna sig överbelastad eller överrumplad av koncept och grammatik för avancerad för studentens nivå. För att förebygga detta, låter CASA Programmet oss kontrollera innehållet som undervisas i varje steg, för att anpassa det till varje nivå och därmed hjälpa dig lära dig spanska i naturlig fart för att undvika känslor av frustration och stress.

FÅR JAG ETT INTYG VID SLUTET?

Efter att du klarat nivå A2 och B1 kommer du göra ett prov. Sedan, efter din studieperiod på Speakeasy, kommer du att få ett intyg från skolan inkluderande datumen för din kurs, totalt antal timmar du studerat samt vilken nivå du uppnått. Det enda officiella intyget för spanska som främmande språk är DELE, organiserat av Instituto Cervantes. För mer info, vänligen följ denna länk om DELE.


Speakeasy Språkskola är ackrediterad av, erkänd av, och officiell partner med:

EU Business School IED Barcelona Cervantes ESERP Business School INSA